Pokalbių konsultanto funkcionalumo veikimui reikalingi pasirenkami (funkciniai) slapukai, žr. „Slapukų nustatymai“

2023 m. LP EXPRESS demonstravo užtikrintą augimą: kone ketvirtadaliu daugiau siuntų ir paštomatų bei rekordinis pristatymo greitis

2024-01-24

2023-aisiais LP EXPRESS antrus metus iš eilės tapo lyderiu Lietuvos paštomatų rinkoje pagal tinklo plėtrą. Per praėjusius metus jis išaugo beveik ketvirtadaliu, iki 434 paštomatų. Be to, dar labiau išaugo siuntų pristatymo greičio rodiklis – per 98 proc. jų gavėjus pasiekė jau kitą darbo dieną.

Bendras per LP EXPRESS tinklą keliavusių siuntų kiekis 2023 m. išaugo beveik ketvirtadaliu, lyginant su 2022-aisiais. Be to, ir toliau didėjo būtent paštomatams pirmenybę teikiančių LP EXPRESS klientų dalis. Kone trys ketvirtadaliai jų siuntas siuntė naudodamiesi paštomatų tinklu, likusieji – išsikviesdami kurjerį. Kiekvieną pernai metų mėnesį per LP EXPRESS tinklą vidutiniškai buvo pristatyta arti 1 mln. siuntų.

„Antrus metus iš eilės išlaikyta lyderio pozicija plečiant paštomatų tinklą ir istorinis sprendimas nuo pavasario žengti į Baltijos šalių rinkas – nuoseklaus ir ilgalaikio LP EXPRESS komandos darbo rezultatas. Apsipirkimams internete dažnėjant, o e.prekybai stiprinant pozicijas visame regione, greito, patikimo ir patogaus siuntų pristatymo paklausa taps vis didesnė. Rekordinį paštomatinių siuntų pristatymo greitį užtikriname šimtams tūkstančių klientų Lietuvoje, neabejojame, kad tarptautinė plėtra leis tapti ir patikimu siuntų pristatymo partneriu visame regione“, – sako Rolandas Zukas, Lietuvos pašto generalinis direktorius.

Prie spartaus LP EXPRESS tinklo augimo pernai ženkliai prisidėjo pradėtas bendradarbiavimas su pirmuoju šalyje paštomatų dalijimosi tinklu uDrop. Ambicinga tinklo plėtra apėmė ne tik tradiciškai didžiausius siuntų srautus siunčiančius ir gaunančius didžiuosius mietus, bet ir mažesnius miestelius. Per praėjusius metus pirmieji LP EXPRESS tinklo paštomatai pradėjo veikti iš viso septyniose papildomose Lietuvos vietovėse – Nidoje, Simne, Vėžaičiuose, Kaltinėnuose, Neveronyse, Svėdasuose ir Veisiejuose. Viso LP EXPRESS tinklo paštomatus šiandien galima rasti 113 vietovių visoje šalyje.

Be to, atsižvelgdamas į klientų poreikius ir didėjančius paštomatinių siuntų kiekius, LP EXPRESS dėmesį skyrė ir esamų paštomatų plėtrai – pernai juose esančių dėžučių kiekis padidėjo 7900 ir šiuo metu siekia 58 tūkst.

Jau šių metų pavasarį LP EXPRESS paštomatų tinklas pradės veikti visose Baltijos šalyse. Latvijoje ir Estijoje jis bus pažįstamas „Unisend“ vardu.

Naujasis – „Unisend“ – prekės ženklas šiais metais palaipsniui atsiras ir ant Lietuvoje esančių LP EXPRESS paštomatų. Po tarptautinės plėtros Lietuvos pašto valdomą paštomatų tinklą trijose Baltijos šalyse sudarys daugiau nei 700 paštomatų. 

Buvo naudinga? Dalinkitės: