Pokalbių konsultanto funkcionalumo veikimui reikalingi pasirenkami (funkciniai) slapukai, žr. „Slapukų nustatymai“

2019 m. Lietuvos pašto finansiniai rezultatai – rekordiniai

2020-05-22

Valstybės valdoma akcinė bendrovė Lietuvos paštas skaičiuoja rekordinius 2019 m. finansinius rezultatus. 2019 m. bendrovės grynasis pelnas siekia 5,15 mln. EUR, o tai net 49 proc. daugiau lyginant su 2018-aisiais.

2019 m. Lietuvos pašto veiklos pajamos siekė 94,18 mln. EUR, kai tuo tarpu 2018 m. buvo 88,91 mln. EUR. Įmonės investicijos į veiklos efektyvinimą, automatizaciją ir darbo sąlygų gerinimą taip pat didėjo – nuo 2, 13 mln. EUR (2018 m.) iki 10,36 mln. EUR (2019 m.).

Daugiausia įtakos rekordiniams rezultatams turėjo daiktų siuntimas, t. y. tarptautinių gaunamų siuntų kiekio augimas. Dar vienas didelis pasikeitimas – 2019 m. pirmą kartą Lietuvos pašto istorijoje daiktų ir laiškų siuntimo kiekiai susilygino. Ir tai visiškai atitinka pasaulines tendencijas, pagal kurias fiksuojama, kad laiškų siuntimą sparčiai keičia daiktų siuntimas.

„Lietuvos pašto veiklai pastaruosius metus labiausiai įtaką darė tai, kad sparčiai tiek Lietuvoje, tiek tarptautinėje rinkoje keičiasi pašto paslaugų teikimo pobūdis. Taip pat itin aštrėja konkurencinė aplinka. Todėl vieni didžiausių 2019 m. prioritetų buvo veiklos efektyvinimo didinimas, šiuolaikiškų pašto paslaugų įvedimas kaimo vietovėse, aptarnavimo kokybės gerinimas, modernizuojant ir plečiant pristatymo kanalus – siuntų savitarnos terminalų tinklo  plėtra, pašto skyrių atnaujinimas ar jų perkėlimas į labiau klientams pritaikytas patalpas, bei darbo sąlygų gerinimas“, – sako Lietuvos pašto generalinė direktorė Asta Sungailienė.

A. Sungailienė teigia, kad 2020-ieji bendrovei bus įtempti metai dėl neapibrėžtos Lietuvos ir regiono ekonominės situacijos, didelio neaiškumo kaip keisis gyventojų vartojimas ekonomikos lėtėjimo akivaizdoje. Didžiausias iššūkis, pasak jos, bus išlaikyti 2019 m. pajamų lygį. Tačiau geri 2019 m. rezultatai duoda tvirtesnį tikėjimą, kad sukauptas finansinis pagrindas leis išgyventi potencialią krizę.

Investicijos į Lietuvos pašto veiklos modernizaciją tikrai nesustos. Šiais metais bendrovė planuoja sėkmingai užbaigti naujojo Vilniaus logistikos centro statybas ir įdiegti automatizuotą siuntų bei laiškų skirstymą. Taip pat ketinama toliau intensyviai tęsti siuntų savitarnos terminalų tinklo plėtrą bei, kiek leis galimybės, gerinti darbo sąlygas.

Buvo naudinga? Dalinkitės: